Yrkeskvinnan och spämmandet

Jag är ju garanterat inte ensam om att hata spam, men all den kyrilliska spam som just ny brakar in i min brevlåda gör mig lite trött.
Samtidigt är det ju lite bättre än konstigt upphackade snusk-spam med reklam för blå piller och sånt. Men bara lite. Jag tar det inte som en uppmaning till att börja öva på min avsomnade synnerligen taskiga ryska. Charashå?

Maken och jag såg två avsnitt Medium igår. Tredje säsongen. Jag är lite svag för Patricia Arquette, för att inte tala om hennes man i serien, vad han nu heter. Jag gillar den småputtriga tonen, att t o m det övernaturliga är så himla vardagligt... Sen var just de här två avsnitten lite små-lama men ändå.
Ett antal familjer blir brutalt nedskjutna i sina hem (inklusive små barn - usch) utan någon skönjbar anledning.
Allison drömmer om några av dösfallen men framförallt är det hennes mellandotter (som påminner mycket om min Humla, fast blond) som drömmer. Hon drömmer samma sak som mamma Allison, fast i hennes drömmar har allt blivit till tecknad film. Med apor. Moneyheads. Det börjar gulligt men sen blir det läskigt och skurkaporna som har huggtänder och maskingevär skjuter ner ap-familjerna så att blodet sprutar. Usch.
De lyckades inte riktigt få ihop det tyckte jag. Förklaringen kändes för...banal. (Jag vet ju inte om nån som läser tänker se dessa avsnitt så jag säger inte vem mördaren var. Men det var inte butlern. Inte heller "han onkeln".)

Mitt jobb idag har bestått av prat med:
1. Två begravningsbyråer
2. En stenkonservator
3. En lomhörd 92-årigdam som gastade åt mig att T A L A  L Å Å Å N G S A M T (hon ville egentligen prata med en präst eller syster så jag vet inte riktigt varför hon ringde mig men i alla fall)
4. Min kollega tvärs över bordet om personalpolitik och annat svårt
5. En sörjande dam vars far dött (åh, jag bleklagar, nej, han skulle inte kremeras, ja det är full på kyrkogården)
6. Två ungomdskonsulenter om bilkörning och "gender coachning"... don't ask.

Ok då, jag ska berätta. Min efterträdare på mitt gamla jobb anser att en av ungdomsprästerna har problem med sin ... manlighet eller nåt (det är enbart i mobbningssyfte) och har därför erbjudit sig att bli dennes "gender coach". Det är hittills mest tomma hot (tror jag) men på direkt fråga svarade han att gender coachnign mest gick ut på nån form av suspekt hitte-på gestaltterapi som i praktiken gick ut på att måla med tårna i gender coahcens garderob. Där nånstans förstod jag att han drev med mig. Innan dess var jag övertygad om att nu hade skam gått på torra land och mitt gamla jobbgäng helt tappat koncepten. Därför gällde det att gå varligt fram innan jag ringde ... the spanish inquisition.
Typ.

Dags att ...jobba vidare?


Kommentarer
Postat av: Nellick

åh så skööönt, en STOOOR sten föll från mitt hjärta... det är iaf lite kul at jag invaderar dig och din familj...;) Ska bli fint, har saknat er!

Fasen vad det intrigeras i Eugenia och på SUK - låter smaskens spännande...

Idag har jag skrivit ett låååångt brev till Fredrik Reinfeldt om hans fina tvåkönade äktenskap...;) blink, blink, blink, gjorde också uppskattningen åt honom att han nog hinner läsa mina arma rader på bara 4 min...=)

2008-11-11 @ 16:59:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0