Yrkeskvinnans orosmoment

Jag har flera idag. Jag har också bråttom så jag listar dom lite så där halveffektivt:
- Jag måste hinna promenera med hunden - han blir spattig annars. Dessutom är det motion för mig.
- Men - jag måste också hinna duscha eftersom jag ska luncha med mina väninnor. Jag stinker annars.
- Det blåser ute. Jag kommer blåsa bort. Eller nej. Jag hålls nog på marken efterssom (ety!) jag är tjudrad vid min hund. Eller tvärtom.
- Det finns fortfarande alldels för mycket ändtarmsbesvärsreklam på min blogg. Snart klagar jag nånstans. (Nu lät det som om ändtarmsbesvären är till salu och det är dom inte. Det är remedierna som är till salu. But still! Take it elsewhere.)
- Dom är onda på blogg.se. Varje gång jag ska logga in hamnar jag på en sida med en lista med mest lästa och besökta bloggar och så slutar det med att jag läser Kenza eller Foki, förfasar mig och kommer av mig. Jag förfasar med eftersom jag a) inte fattar hur de kan lägga så mycket pengar på kläder b) inte förstår hur de kan vilja ha och sen hanterar detta märkliga blogg-kändisskap c) tycker att det är lite, pytte-pytte-lite coolt att de ändå på nåt sätt är self-made-kändisar d) undrar hur de skaffar fram alla de där pengarna som de köper all kläderna för och sen fotar och lägger ut på nätet (jag tror det var Foki som t o m fotat alla sina KVITTON från GinaTricot och HM. Eh va?) Det där att vara ett varumärke verkar väldigt jobbigt. Ansträngande. Ytligt. Men vad vet jag? Jag har varit vuxen och morsa så länge att jag redan före 40 är medelålders. Och jag skojar (tyvärr) inte.

DET är mina orosmoment idag. Nu ska jag trakassera hunden med en TRÅKIG promenad, långa turen genom radhuskvarteren. Ingen skog. Jag kommer blåsa bort eller få en gran i huvudet.

Yrkeskvinnans svarta kläder

Jag går väldigt svartklädd numera. Divan sa lite så där kvasi-tonårs-uppnosigt häromveckan:
"Ahmäh, skaru gå så där svartklädd mamma, deserju ut som du ska på begravning!!"

Eh-hrm. Jag SKA på begravning, lilla vän. Sa jag då.

"Igen?" sa Divan.

Japp. Det blir några i veckan när det är som mest. Förra veckan två urnsänkningar. Den här en, + en full-sula-begravning imorgon (kist-sänkning och hela baletten) och en vanligt jordfästning på torsdag.

Behöver jag säga att jag inte hinner nånting?
Att revisorsassistenten hört av sig till fel person IGEN (dvs min kollega och inte mig) angående att assistenten vill ha ännu fler kompletteringar... ah men ÅÅÅH säger jag bara (inspirerad av min dotter), hälften av det där kan assistenten plocka fram själv om vederbörande bara iddes.
Men men.

Urnsättning idag var hur som helst fin. Det var strålande solsken och varmt. Det var drygt tio personer som till sist samlades i kapellet och satt tysta en stund och tittade på urnan. Man riktigt kände hur de samlade sig. Till sist fick jag nån slags nick av den anhöriga in charge och jag stegade fram till katafalken. Jag frågade om någon ville bära urnan - det brukar de vilja. Men, den här gången ville de att jag skulle göra det.

Med mycket mycket långsamma steg och med den fina vita urnan som ett stort vitt ägg i famen gick jag först i det lilla tåget till graven. Jag höll fram urnan. Jag sänkte urnan. Alla la i blommor. Och jag väntade tills de kände sig klara. Tills näsorna var torkade. Sen ställdes det frågor av en och annan beskäftig farbror, i stil med, "hur vet man nu att det verkligen är RÄTT aska i urnan" och "hur många personer vilar det i graven, vet man det?". 
Sen gick de.
Jag fick snabbt av mig svarta klerikala jackan - jag höll på att svettas ihjäl - och sen fyllde jag graven med jord och placerade så ännu en grästuva överst.
Detta om mitt märkliga, mycket handgripliga och vardagliga jobb. Den del som jag gillar, både för att den känns meningsfull men också för att den är ny. Men som jag egentligen inte alls har tid med.

Jag var tvungen att fika för mig själv på vägen hem. Jag visste att jag skulle bli tvungen att laga mat så fort jag kom hem så jag behövde styrka mig. Jag klämde i mig en smörgås medan jag läste ur "Tragedi på en lantkyrkogård". Maria Lang, nu vet. Jag plöjde ALLA Maria Lang för flera år sen, men nu kände jag att det var dags att börja läsa om dom. Jag TROR det är Hjördis som är mördaren, men jag vet inte. I de här lägena har jag - JAG! med mitt hästminne - någonslags partiell amnesi. Jag minns inte mördaren. Fast de Lang-deckare som jag läst om två gånger - då minns jag faktiskt mördaren. Attans också.
För övrigt frossar jag i ord som "nerts-päls" och uttryck som "min söta unge" (sagt till en gift kvinna - märk väl, KVINNA, inte tjej - på mellan 25 och 30).  För att inte tala om "rasande stilig" och - ja, vad sägs om följande mening:
"En karl, som ligger i sin hustrus säng och avslöjar att hans drömliv är infekterat av blonda och välsvarvade pinuppor, kan sannerligen inte förvänta sig att bemälda hustru stillatigande skall tillåta honom att på nytt försjunka i sina drömmar."
Va? Makalöst.

Nu måste jag sätta nån slags deg, kolla Divans läxor, stoppa barn i säng, INTE sitta upp för länge, ligga på spikmattan...och antagligen gå ut med hunden.

Det är ett hårt liv. 

Yrkeskvinnan ute i spenaten

Vi är på landet och medelst dongel är vi uppkopplade. Jag har inte bestämt mig för om det är "jippi" eller "suck - ännu en fredad zon o-fredad".

I alla fall.

Igår var det sol och härligt. Vi hjälptes åt att rensa källare tillsammans med min svåger och blivande svägerska. Mycket effektivt och bara det att man inte behöver ta huvudansvaret känns ju fint. Sen började vi elda opp en massa gammal hus-ombyggar-bråte vilket sen ledde till att vi även eldade upp ett gammalt badrumsskåp och en massa annan ospecad landet-bråte. Det var lite härligt. Vi vår uppkoppling kunde vi också konstatera att det inte rådde eldningsförbud, men min svåger är en ansvarsfull person som ändå ställde ut hinkar och vattenkannor runt eldningsplatsen. Svärfar kom tveksamt runt hörnet på stugan och såg lite nervös ut men svåger och make stod på sig och hävdade att det var helt grönt att elda. (Undrar hur det känns? Är det ett tecken på att man blivit äldre på riktigt när man inte längre är den som tar huvudansvaret för att det eldas eller ej? Och är det då bra eller dåligt, jobbigt eller bara neutralt? Och är det nåt typsikt manligt? Jag har inga bra svar på dom ganska irrelevanta frågorna.)

Sen grillade vi lite gris på kvällen och jag bakade muffins. Ja, jag hade överlag en rätt dålig bak-dag igår. Mitt morgonbröd blev synnerligen kompakt men gick att äta och sen när Humlan och jag skulle göra i ordning muffinsformar och hela första plåten var fylld...då inser jag att smeten smakar väldigt konstigt och att det beror på att jag glömt sockret... Så oerhört o-rutinerat. Jag fick krafsa ur all formar, klafsa tillbaka smeten i bunken och sen röra i socker. Det blev helt ok muffins men ändå.

Kvällen avslutades med att vi såg Spider Man 3 efter att herr Minst somnat. Han vet fortfarande inte om att vi har sett den för han lär väl få ett vredesutbrott utan dess like när han inser att så är fallet. Vi bävar lite.

Imorse var det segt. Igår vaknade maken och jag spontant utan väckarklocka  06.10 vilket kändes helt absurdt och lite pervy. Imorse var det bättre. Kvart över åtta masade vi oss upp, maken rastade hund och jag meckade med frukosten. Svåger och svägerska har sedan dess satt igång eldandet igen. Idag små-dugggar det och är vindstilla så det är helt ok. Maken och jag tog sen en lång promenad med hunden och sen dess är jag helt färdig. Jag har ont .... typ överallt. Håller jag på att bli sjuk? Har varken tid eller lust. 

Men jag körde hårt igår. Har kört hårt hela veckan innan. Det är bara att vila. Vila, vila, vila och inte skämmas.
 
Jag har legat i vår säng (som förresten nu OCKSÅ är uppeldad - den var inte så skön så vi hämtar en nyinköpt säng imorgon - Blocket; det är fina grejer det) och tittat på våra björkar. Det växar fina björkar precis utanför knuten och de är väldigt rogivande att ligga och titta på. Jag har legat där med gravid mage, illamående och halvdöd, med några ostbågar i handen för att försöka hantera illamåendet. Jag har leget där med snurrande skalle, med ärr på magen...
De där björkarna är mitt "calm plejs" som jag försöker frammana när jag har svårt att sova, när jag är uppe i varv. DÅ tänker jag på mina björkar, som susar och minner om liv och alltings förgänglighet, om det gröna och lugna och fina och tidernas gång. Det är inte det sämsta.

Hunden är sur. Han är förvisad till verandan med stängd dörr eftersom vi anser att han behöve sova lite middag.

Så nu skäller han så fort någon tar ett steg. Trams-tax.


Yrkeskvinnan lever - jag lovar

Jisses, vilken blogg-skugga.

Jag har inte bloggat sen 4e maj, vilket ju är en halv eon sen. Hur som haver. Jag har sedan dess:

- varit i kloster; FANTASTISKT. Fyra dagar med tystnad, tidegärd, mässa, god mat, mer tystnad, promenad, mer god mat, snälla mammiga systrar (nunnor alltså). Det var väldigt välgörande.
- sänkt två urnor
- skyltat gravar
- skaffat spikmatta
...öh.
Ja. Sen har jag inte gjort så mycket mer på två veckor. Mitt liv är SÅ spännande.

Spikmattan är ett kapitel för sig. Jag vet inte om cirkeln är sluten nu (jag hade en Feng Shui-vurm för några år sen, jag började nässkölja förra våren och nu äger jag sedan i lördags en spikmatta) eller om jag behöver sitta i nåt svett-tält eller kanske börja med auraanalys. I vilket fall som helst äger jag nu en spikmatta. En "snäll " variant. (Ha! säger jag bara. Ha!!) Jistanes vad ont det gjorde först. Och jag som brukar smickra mig med att vara så tålig. Jojo...där fick jag så jag teg. Det är INTE behagligt de första fem minutrarna och tyvärr blir det bara marginellt mindre jätteobehagligt därefter. Och när man sen väl sätter sig upp...huvva. Men SEN känns det väldigt bra. Jag får se hur det utvecklar sig. En kvart om dagen ligger jag och späker mig i alla fall och  än så länge mår jag bra. Kanske rentav lite bättre. Men prickig blir man.Piffigt. Och stickigt.

Nä, nu kallar plikter.


Yrkeskvinnan och vardagsrantandet

Det rantas i mitt liv.
Alldeles nu kom Killen rantandes nerför (eller om det var uppför) trappan och låg inte alls i sängen som han borde.
Själv har jag rantat till och från jobbet och på väg från jobbet rantade jag till ett appointment, därefter till ICA för att handla förnödenheter till min synnerligen kranka syster, ranta hem till nämnda syster, därefter till skatteverket för att hiva in de deklarationer som jag inte alls har gjort och därför får lämna in i stället...(logik?), och därefter rantade jag tillbaka till pendeln och sen hem. Där rantade jag ytterligare ett snabbt varv på HM och sen ett ännu snabbare varv på konsum. Rant rant. Hunden hade fått för lite motion så nu p kvällen rantade maken och jag runt hela radhus-berget i rasande fart. Hunden hade uppdämda behov av att superduper-ranta med nosen i marken. Lurvlimpan. Turbolurvlimpan. Nåväl.
Nu får det vara slut på rantandet. Nu ska jag snabbt fuskjobba lite och sen ska jag sova. Jag över t o m att skippa fuskjobbandet.

Imorgon ska jag inte bara ranta till kyrkogården. Jag ska även ranta till tandläkarn och till kakelhuset i Högdalen.
Jag har inget liv. Jag bara rantar runt i ett.


Näää. Så är det ju inte. Jag har ett fint liv.

På torsdag går jag i kloster så då blir det blogg skugga. Om jag inte har teckning och kanske kanske fusk-kortbloggar. Rapport från bakom klostermurarna, typ.

Yrkeskvinnans deklaration

Jag? Deklarera?
Men snälla nån, jag är ju gift med en ekonom. Det var ju liksom en del av hela poängen med att gifta sig med en ekonom.
Och så är jag lat också.

Och trött.

Yrkeskvinnans decimerade skara

Vi är bara tre personer hemma och det är helt galet vilket skillnad det är. Jag njuter i fulla drag medan mina killar ser lite små-olyckliga ut.
"När kommer pappa hem?"
"När kommer syrrorna hemma?"

De förstår inte alls charmen med att det är ett helt annat tempo, en helt annan dynamik... och där blev det lite väl pretto. Hallå, liksom. Halva familjen är på landet och har tagit hunden med sig - och?

Jag har knappt lämnat huset på hela dagen, om inte tre meter ut på baksidan gills. Jag har härjat i kök och tvättstuga men är det så mycket renare? Oklart. Det finns fler rena strumpor i huset än i morse, så mycket kan jag säga.

Sen hittade jag äntligen min stora handarbetssax och började klippa sönder en massa för små och urtvättade tjejkläder för att försöka sy nåt nytt. Föresträdesvis kjolar. Jag vet inte hur pass bra det blir, men det märker vi.

Vi har ätit tråkig mat hela dan men inte har det gjort nåt. Jag har haft det lugnt och skönt. Jag är nöjd med detta.


RSS 2.0